Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У грі Minecraft відтворили соляні копальні Соледара: донати від гравців підуть на відбудову гімназії у Криворізькому районі

Українські зірки спотру Олександр Усик та Олександр Зінченко проведуть всіх бажаючих соляними копальнями зруйнованого росіянами Соледару.  Нажаль, лише у віртуальному вигляді. Фандрейзингова платформа UNITED24 та французський розробник Endorah презентували гру на базі Minesalt. 

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на UNITED24.

Гра відтворює місце найбільшого солевидобутку в Європі. 16 локацій, 500 кілометрів тунелів, безліч цікавих історій та 140 кристалів, які мають зібрати гравці.

Її персонажам стали амбасадори UNITED24: засновник Virgin Group Річард Бренсон, лауреат Нобелівської премії в галузі фізіології або медицини Пол Нерс, актор Міша Коллінз, боксер Олександр Усик, астронавт Скотт Келлі, футболіст Олександр Зінченко, актриси Кетрін Винник та Іванна Сахно. Вони супроводжуватимуть гравців у віртуальних шахтах Соледара.

Метою проєкту є нагадування світові про війну в Україні та збір коштів на відбудову гімназії у селі Нова Костромка Криворізького району.

Серед тих, хто зробив донати, розіграють:

  • 100 пачок солі «Міць. Українська кам’яна»;
  • 10 кастомізованих фігурок персонажів, створених індивідуально за світлинами гравців, — за внесок від 10 $;
  • 5 пачок соледарської солі «Міць. Українська кам’яна» з підписом Президента України — за внесок від 24 $.
  • Проходити гру можна необмежену кількість разів.

Переможців оголосять після того, як проєкт завершиться. Один гравець може зробити необмежену кількість пожертв.

24 учасника з найвищими результатами отримають призи, серед яких ігрову консоль XBox Series X та пачки солі «Міць. Українська кам’яна» з підписом Президента України Володимира Зеленського та амбасадорів UNITED24, а також подарункові картки Twitch.

Нагадаємо, що два роки тому війська рф окупували Соледар та повністю зруйнували місто.

Раніше Інформатор писав про те, що у Криворізькому історико-краєзнавчому музеї відкрилася виставка ляльок. Також повідомлялося про те, що мешканка Кривого Рогу з використаних боєприпасів та тубусів створює художні шедеври.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко 

Нагору