Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Кривому Розі прокинулися змії: будьте обережні

У Кривий Ріг прийшла весна. Природа прикидається. Разом з нею прокидаються плазуни.

Як повідомляє Інформатор з посиланням групу “Природа Криворіжжя“, днями на околиці міста, поблизу мікрорайону Даманський була помічена гадюка. Її укус дуже рідко приводить до смерті, але неприємностей може завдати безліч.

Аби уникнути “близького знайомства” з цим плазуном під час прогулянки на природі слід дотримуватися основних правил безпеки. Насамперед людині одягнути одяг і взуття, які можуть захистити від зміїних зубів. Це високі черевики із грубими шерстяними шкарпетками та щільні широкі штани, заправлені у взуття. Ні в якому разі не можна ходити лісом у відкритому взутті чи босоніж.

При влаштуванні пікніка на галявині необхідно ретельно оглянути обране місце. Для цього слід взяти палицю та обережно обстукати ті предмети, на які хтось хоче сісти. У більшості випадків отруйна змія, котра там може знаходитись, дасть людині дорогу, зникнувши з її поля зору. При зборі грибів і ягід у лісі варто користуватися довгою палицею, аби перевіряти зарості на наявність плазунів. Не зайвою буде виставлена вперед палка при швидкому русі по стежці. У гадюк слабкий нюх та слух, і поява людини зненацька може завадити їй втекти. Якщо наступити на змію, вона може вкусити.

Якщо ж змія все ж таки вкусила, головне – не панікувати,  дихати повільно та глибоко, не бігати, не рухати постраждалою кінцівкою, оскільки надмірні рухи сприяють швидкому проникненню отрути у кров. Потрібно звільнити кінцівки від взуття, шкарпеток, браслетів тощо, оскільки може виникнути набряк. Дати постраждалому випити значну кількість рідини (води, кави, чаю).
Після надання домедичної допомоги потерпілого необхідно якнайшвидше доставити до медичної установи для надання кваліфікованої лікарської допомоги.

Раніше Інформатор писав про те, що у Дніпропетровській області жінку наполохав метровий плазун. Також повідомлялося про те, що у Дніпропетровській області змія заповзла до кіоску

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору