Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Криворіжець обманом дізнавався дані громадян і оформлював на них кредити

Мешканець Кривого Рогу телефонував потерпілим і представлявся співробітником оператора мобільного зв’язку. 35-річний шахрай ошукав двох людей і товариство з обмеженою відповідальністю. Таким чином підозрюваний привласнив більш ніж 200 тис. гривень.

Правоохоронці встановили, що підозрюваний телефонував потерпілим, та представляючись співробітником одного з операторів мобільного зв’язку, отримував їх особисті дані. Надалі, зловмисник перевипускав sim-картки громадян на Е-sim. Таким чином він оформлював кредити на ім’я потерпілих, через мобільний додаток банку.

Підозрюваного викрили криворізькі правоохоронці та співробітники кіберполіції. Зловмисником виявився 35-річний раніше судимий місцевий житель. Наразі він підозрюється у шести епізодах.

Фігуранту повідомили про підозру за ч. 3 ст. 190 (шахрайство), ч .4 ст. 185 (крадіжка) та ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу інформаційних, електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж) Кримінального кодексу України.

Йому тримають під вартою.

Раніше Інформатор повідомляв, що псевдоволонтерка з Кривого Рогу на “зборах” виманила у людей більше мільйона гривень і програла їх в онлайн-казино. Також ми писали, що шахрайка з Кривого Рогу пропонувала роботу за кордоном і ошукала громадян майже 50 тисяч гривень.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору