Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Кривий Ріг об’єднує зусилля з міжнародними партнерами

У співпраці з американською організацією Global Empowerment Mission встановлено понад 4000 вікон у будинках, які постраждали від ворожих ударів. Місто допомагає криворіжцям з ремонтом будинків, які постраждали від ракетних ударів. Для цього залучаються як ресурси міста так і підтримка міжнародних партнерів. З перших днів повномасштабного воєнного вторгнення росії, американська організація Global Empowerment Mission (GEM) підтримує українців. На сьогодні GEM допомагає Раді оборони Кривого Рогу у питаннях установки вікон у багатоквартирних будинках.

Заміна вікон відбувається у рамках віконної програми, яка створена американською організацією Global Empowerment Mission (GEM) у партнерстві з Howard G Buffett Fondation (HGBF).

Ворог продовжує завдавати ударів ракетами та дронами по оселях мирних жителів та об’єктах цивільної інфраструктури. Одразу ж на місце «прильотів» виїздять відповідні служби, оперативно організовується робота міського штабу з наданням допомоги постраждалим. Мешканцям видають необхідні будматеріали, фахівці допомагають оформити матеріальну допомогу від міста. Активно долучаються до цієї роботи і міжнародні організації. Голова ради оборони міста Олександр Вілкул та координатор віконної програми американської організації GEM Олександр Бабенко провели робочу нараду з питань подальшої взаємодії.

Голова Ради оборони міста Олександр Вілкул сказав: «Ми раді вітати у Кривому Розі наших друзів і партнерів. Це – американська благодійна організація GEM, яка дуже міцно працює в Україні, допомагає людям. У нашому місті вони реалізують проєкт з установки вікон, там де вони були вибиті під час ворожих атак. Вже більше 4000 вікон встановлено. Це дуже багато. Тому, ми дякуємо благодійній організації GEM, яка працює у партнерстві з Howard G Buffett і ми домовилися, що і надалі наша співпраця буде продовжуватися. Це дуже важливо у тій ситуації в якій ми знаходимося, коли загроза ракетних та дронових ударів залишається дуже високою».

GEM відновили вікна вже у 630 під’їздах 151-го будинку, в них проживають близько 24,5 тис мешканців.

Олександр Бабенко, координатор віконної програми американської організації GEM підкреслив: «Готові далі підтримувати всіляко, сприяючи реалізації проєктів. Зокрема, з відновлення вікон, які були зруйновані внаслідок військової агресії. Тому, дякуємо за плідну співпрацю і реалізуємо проєкти далі».

Допомога із заміни вікон з боку GEM триває, у найближчих планах – виконати роботи ще у 5 будинках, це 120 вікон.

У Кривому Розі створена та діє унікальна програма допомоги жителям, чиї квартири та будинки постраждали від ворожих ударів. Це – прямі виплати допомоги з міського бюджету на придбання житла тим, чиї квартири не підлягають відновленню та допомоги на ремонти там, де це необхідно. Протягом 2022-2023 років з міського бюджету надано грошову допомогу понад 3 тисячам криворіжців на загальну суму 113,9 млн грн. Зокрема 78 власників зруйнованого житла отримали матеріальну допомогу на придбання житла на 68 млн грн, а 3019 – на усунення пошкоджень майна на суму 45,4 млн грн. У 2024 році матеріальну допомогу з міського бюджету отримали ще 282 жителя на суму понад 4 млн грн.

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

Нагору