Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

«Зеленського отруїли, він записав передсмертне звернення»: що відомо про відео з TikTok

Пропагандисти рф будь-якими способами намагаються посіяти паніку в українському суспільстві. Для цього вони створили нове фейкове відео, де Президент України нібито каже, що його отруїли. Насправді – це ворожий вкид.

Повідомляє Інформатор із посиланням на Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

У TikTok поширюють відео, де президента України нібито отруїли зарином, а у своєму передсмертному зверненні він сказав, що “християнські святині врятують нас”. Це насправді брехня.

Правда: відео було опубліковано в соцмережах ще 19 грудня 2023 року, проте Зеленський живий і не має ознак отруєння. Так, він продовжує записувати щоденні відеозвернення, у яких коментує актуальні події, а також у лютому 2024-го відвідав Німеччину та Францію.

Ролик, який фейкороби видають за “передсмертний”, – відеозвернення президента за 9 квітня 2023 року.

Насправді Зеленський каже: “Кожне світле християнське свято вчить нас, що ми можемо не знати – як, але маємо бути впевнені, що зло – програє. Маємо вірити. І ми – віримо. Маємо наближати програш зла”.

Наприкінці фейкового відео його автори закликають подивитися повну версію “передсмертного звернення” Зеленського у Telegram-каналі, тож таким маніпулятивним роликом пропагандисти не лише намагаються посіяти паніку серед українців, а й вчергове рекламують сумнівні джерела інформації.

Скріншот фейкового відео

Раніше Інформатор повідомляв, яким політикам найбільше довіряють українці. Також ми писали, що роспропаганда вигадала новий фейк про двійника Зеленського.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору