Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Кривому Розі на території Гданцівки знайдені декілька старовинних кладовищ: що там зараз

Завдяки проєкту OldMaps у Кривому Розі зроблено ще одне історичне відкриття. Знайдені два кладовища, які існували у Центрально-Міському районі міста на території Гданцівки. Залишки одного з них ще можна побачити.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на групу “Криворізька старовина”, згідно старої карти, на півдні від Гданцівки позначено два кладовища, які знаходяться поряд. Одне з них – відоме, воно частково збереглося і знаходиться на території колишнього заводу «Комуніст». Друге кладовище – невідоме раніше та яке знайдене тільки зараз. На мапі кінця ХІХ століття воно також позначене. А на німецькому аерофотознімку 1941 на місці кладовища збудовано виробничу будівлю, яка збереглася і донині.

Мапа кінця 19-го сторіччя

Мапа кінця 19-го сторіччя

Старовинні кладовища Гданцівки на мапі

Старовинні кладовища Гданцівки на мапі

Німецька мапа 1941 року

Німецька мапа 1941 року

На цих вулицях колись було кладовище

На цих вулицях колись було кладовище

Наразі на місці кладовища знаходяться виробничі будівлі та приватні будинки на вулицях Єврейській (колишня Халтуріна) та Беринга, а також дачні ділянки.

Раніше Інформатор писав про те, яким було селище Валявка у Кривому Розі. Також повідомлялося про те, що у Кривому Розі на місці кладовища побудували школу, ринок та магазин.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі пишіть нам у Facebook.

Олена Шевченко

Нагору