Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Як виглядатиме оновлена стела Героїв: криворіжцям пропонують проголосувати

У Кривому Розі негода зруйнувала Стелу Героїв. мешканці збирають кошти на її відновлення. Вже зібрано понад 94 тисячі гривень.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на групу “Місто Героїв” у Facebook.

Наразі вже обраний матеріал для стели та каркас. Але грошей назбирали більше, ніж планували. Тому існує три варіанти реставрації споруди:

  1. Стела відновлюється за попереднім принципом, але замінюємо ОСБ на профільний лист 0.6 мм. Такий варіант обійдеться загалом у 30-40 тисяч грн. Термін реалізації – до 2-х тижнів. Решту грошей можна витратити на інший проєкт, пов’язаний із вшануванням Героїв (наприклад, встановити камери спостереження на кладовищі, або надати фінансову допомогу дітям загиблих Героїв. Це також будемо обговорювати колективно). Після нашої перемоги – займемося створенням постійної, капітальної Стели коштом приватних донорів/бізнесів/міста!
  2. У цьому варіанті використовується композитний алюміній, обшиттям Стели з усіх сторін та стандартизація бетонного покриття під Стелою. Цей варіант є дорожчим, але й надійнішим та постійним. Загальна вартість – близько 80-100 тисяч. Термін реалізації – 4-6 тижнів.
  3. Цей варіант передбачає вже зараз створення капітального і постійного монумента із каменю. В цьому випадку можна буде провести відкритий конкурс проєктів, обрати підрядників… Такий варіант потребуватиме більших коштів, ніж є зараз, тому без донорської підтримки приватних донорів не обійдемося. Загальна вартість – більше 100 тисяч. Термін реалізації – 5-6 місяців.

Проголосувати можна тут. Голосування триває до 11.022024 року.

Раніше Інформатор писав про те, що у Кривому Розі відкрили меморіальну дошку на честь загиблого Героя Михайла Маханькова. Також повідомлялося про те, що  у Кривому Розі відкрили меморіальну дошку загиблому бійцю Руслану Майданнику.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору