Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Відкупитися від мобілізації легально: чи стане можливим це в Україні

Багатостраждальний закон про мобілізації все ще знаходиться на доопрацюванні. Одним з його важливих пунктів, який розглядають депутати, є можливість легально відкупитися від обов’язкового призову. Хто отримає на це права і яка буде сума оплати? 

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна, шанси заплатити за те, аби не служити в армії для фізичних осіб не розглядаються зовсім. В ЗСУ доведеться йти усім чоловікам призовного віку.

Але депутати Верховної Ради обговорюють питання броні за щомісячний платіж для робітників підприємств та кампаній. Адже своїми податками вони наповнюють бюджет і без деяких спеціалістів дійсно не зможуть працювати. Суму називають від 6 до 40 тисяч гривень.

За словами нардепа Дмитра Налухи, якщо ставку зробити меншою, ніж 40 тисяч гривень за бронь, то не потрібно було й починати. Нібито мале наповнення бюджету. Проте власники підприємств, на яких працюють сотні працівників, стверджують, що просто не зможуть заплатити по 40 тисяч гривень за кожного конче необхідного співробітника. 

Законопроєкт все ще знаходиться на доопрацюванні.

Раніше Інформатор писав про те, хто має право служити за місцем проживання. Також повідомляється про те, що робити, якщо мобілізованого відправляють на фронт без підготовки.

Олена Шевченко

Нагору