Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Дожити до зарплатні: готуємо картопляний пиріг для непростих часів

Майже у кожній родині бувають часи, коли економити доводиться майже на всьому. Тоді на допомогу часто приходить звичайна картопля. Адже з цього овоча, навіть за мінімальних витратах, можна приготувати божественно смачні страви.

Інформатор пропонує рецепт бюджетного картопляного пирога.

Продукти

500 г картоплі
300 г борошна
80 г твердого сиру
1 ст. л. рослинної олії
1 ч. л. дріжджів
1 ч. л. солі.

Приготування

Очищену картоплю зварити у каструлі до готовності. Після приготування воду злити в окрему ємність, але не виливати її. Сама ж картоплю розім’яти у грудкувате пюре. Після цього знову залити картоплю бульйоном, розім’яти грудочки і залишити остигати до кімнатної температури.

У суміш, що вийшла, всипати сіль і дріжджі, заправити ложкою рослинної олії, ретельно перемішати. Потім за кілька кроків засипати попередньо просіяне борошно, не припиняючи перемішувати вміст посудини.

Тісто, що вийшло, рівномірно розподіли по змащеному вершковим маслом деку. Зверху посипати тертим сиром. Зачекати 10 хвилин, доки спрацюють дріжджі. Після цього відправити на пів години в розігріту до 250 градусів духовку.

Пишний та смачний картопляний пиріг готовий. Таким можна нагодувати всю родину. А якщо подати разом домашні соління, близькі будуть просто у захваті.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати  пиріг з моцарелою. Також ми розповідали про те, як приготувати пиріг із замороженини ягодами на сковороді.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору