Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Антилідер: який район Кривого Рогу став найзабрудненішим

За останній рік повітря у Кривому Розі стало чистішим. Про це свідчать дані постів Лабораторії спостережень за забрудненням атмосферного повітря. Ці ж дані кажуть і  про те, у якому з районів дихати найважче.

Як повідомляє Інформатор  з посиланням на управління екології виконкому Криворізької міськради, протягом 2023 року фіксувались перевищення гранично допустимих максимально разових концентрацій по пилу в 4,8 раза, діоксиду азоту в 1,25 раза та формальдегіду – 1,26 раза. Максимальні концентрації оксиду вуглецю та фенолу дорівнювали нормативу.

Найбільша кількість речовин, що забруднюють повітря, у 2023 році зафіксовано в Металургійному районі міста.

Середньорічні концентрації перевищували нормативний показник по пилу в 1,33 раза та формальдегіду в 3,33 раза. Але за підсумками 2023 року в порівнянні з 2022 роком, знизились концентрації оксиду азоту на 50 %, пилу – 33 %, формальдегіду – 9 % та збільшились концентрації діоксиду сірки, які не перевищували граничний норматив.

Раніше Інформатор писав про те, що у Кривому Розі майже чисте повітря. Також повідомлялося про те, що у Кривому Розі розповіли про природні очищувачі повітря.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору