Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

12-річний син лікарів наковтався пігулок і втратив свідомість: підлітка рятують у Дніпропетровській області

23 січня у Дніпрі підліток 12 років випив велику дозу антиаритмічного препарату. Навіщо він це зробив, невідомо. Батьки, лікарі за професією, намагалися врятувати сина. Не змогли. Довелося викликати швидку.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на співробітника екстреної допомоги Віктора Пальчинського, хлопчик прийняв велику дозу антиаритмічного препарату. Батьки – лікарі за професією – намагалися самостійно допомогти сину, але були вимушені звернутися до «екстренки», коли дитина втратила свідомість!

На виклик терміново прибула бригада екстреної допомоги. Хлопчик вже знаходився у стані клінічної смерті. Медики діяли за протоколом «зупинка серця» та викликали на допомогу бригаду інтенсивної терапії та реанімації. Вони не зупиняли ні на секунду, бо тоді тільки їхні зусилля вирішували долю цього молодого життя. Тому боролися за нього 77 хвилин. У результаті серцевий ритм був відновлений, зʼявилася цілеспрямована рухова активність, реакція на голос – кивання головою у відповідь.

Постраждалого терміново госпіталізовано до реанімації.

Як пише Віктор: “Дізнався за стан парубка у лікарів стаціонару.Він живий, стан стабільний”.

Раніше Інформатор писав про те, за скільки хвилин в Україні швидка має приїхати на виклик. Також повідомлялося про те, яка медична допомога має надаватися безкоштовно при травмах.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору