Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Мешканець Дніпропетровської області за гроші працював на ФСБ: як його покарали

Мешканець Дніпропетровської області працював на ворога. Для шпигунської діяльності він навіть обладнав пункт спостереження у своїй квартирі на п’ятому поверсі. Правоохоронці затримали зловмисника.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на СБ України у Дніпропетровській області, 44-річний мешканець Синельниківського району у липні 2022 року був дистанційно завербований кадровим співробітником ФСБ.  У поле зору росіян він потрапив через свої антиукраїнські дописи на прокремлівських Телеграм-каналах.

Чоловік фіксував напрямки польотів бойових літаків ЗСУ, а також намагався встановити їхню класифікацію та розташування аеродромів.

Крім того “прихильник руського міра”  пробував  дізнатися локації шляхів постачання зброї та боєприпасів на фронт. Аби слідкувати за переміщенням військової техніки ЗСУ, він облаштував «спостережний пункт» біля вікна власної квартири на п’ятому поверсі.

Кожне виконане завдання російська спецслужба “симулювала” грошовою винагородою.

Контррозвідники СБУ викрили зловмисника у результаті спецоперації на території регіону у травні 2023 року. Його затримали. Розглянувши справу, суд присудив  затриманому 15 років позбавлення волі.

Раніше Інформатор писав про те, що СБУ у Дніпропетровській області викрила двох колаборантів, які підтримували росію. Також повідомлялося про те, що двоє колаборантів з Кривого Рогу підтримували країну-агресора.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору