Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Кривому Розі керівник громадської організації «відмазував» чоловіків від мобілізації

Керівник громадської організації у Кривому Розі за 10 тис. доларів допомагав військовозобов’язаним ухилятися від мобілізації. Для цього підозрюваний збирався скористатися зв’язками у районному ТЦК та СП. Зловмисника викрили правоохоронці Кривого Рогу.

Повідомляє Інформатор із посиланням на поліцію Дніпропетровської області.

За 10 тис. доларів 57-річний фігурант пообіцяв «вирішити питання» щодо передачі військово-облікових документів військовозобов’язаного до іншого військкомату. Тим самим звільняв чоловіків від отримання повісток і уникнути призову на військову службу.

Разом з ним “працював” 27-річний керівник громадської організації, який також вимагав 10 тис. доларів за допомогу в ухилянні від мобілізації.

Поліцейські провели заходи для викриття зловмисників у двох містах. Затримали керівників благодійного фонду та громадської організації під час отримання ними неправомірної вигоди. Фігурантам оголошені підозри за ч. 2 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

Наразі вирішується питання щодо обрання зловмисникам запобіжного заходу.

Вилучений хабар

Затримання фігуранта

Раніше Інформатор повідомляв, що працівниця криворізького медцентру продавала довідки для отримання групи інвалідності. Також ми писали, що у Дніпропетровській області молодик торгував медичними довідками для ухилянтів.

Олена Шевченко 

Нагору