М’ясо на традиційному українському столі бувало не часто. Не стане ж хазяйка кожного дня різати курку чи кабана. В будні годувати родину доводилося пісними стравами. Існувало їх дуже багато – простих смачних та корисних.
Реклама
Інформатор пропонує рецепт класичних українських цибуляників.
Продукти
Реклама
- цибуля ріпчаста – 4-5 середніх цибулин,
- яйця курячі – 2 шт.,
- борошно пшеничне – 200 г,
- кефір – 100 г,
- сода харчова – 1/3 чайної ложки
- оцет – чайна ложка,
- сіль, чорний мелений перець за смаком.
Приготування
- Цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо та нарізаємо кубиками. Нашинковану цибульку заправляємо сіллю з перцем, переминаємо все руками так, щоб вона пустила сік, та залишаємо маринуватись на 15-20 хвилин.
- Яйця розбиваємо у тарілку, збиваємо виделкою як на омлет.
- Додаємо кефір, просіяне борошно, сіль, спеції.
- Соду гасимо оцтом і також додаємо до суміші, ретельно перемішуємо.
- До тіста додаємо віджату від соку цибулю, добре перемішуємо, щоб цибуля була повністю покрита тістом.
- Ставимо сковороду на плиту, наливаємо олію і добре підігріваємо на середньому вогні. Зменшуємо вогонь та викладаємо столовою ложкою цибуляники на сковороду.
- Смажимо до золотавого кольору з обох сторін, поки цибуля не стане м’якою і ніжною.
- Готові цибуляники викладаємо на паперові рушники від зайвого жиру та подаємо гарячими зі сметаною. Смачного.
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати котлети з капусти. Також ми розповідали про те, як приготувати котлети з кабачків.
Читайте нас у Facebook, Telegram та Viber
Реклама
Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook
Альона Свірідова
Реклама