Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

За рецептами бабусь: готуємо українські цибуляники

М’ясо на традиційному українському столі бувало не часто. Не стане ж хазяйка кожного дня різати курку чи кабана. В будні годувати родину доводилося пісними стравами. Існувало їх дуже багато – простих смачних та корисних.

Інформатор пропонує рецепт класичних українських цибуляників.

Продукти

  • цибуля ріпчаста – 4-5  середніх цибулин,
  • яйця курячі – 2 шт.,
  • борошно пшеничне –  200 г,
  • кефір – 100 г,
  • сода харчова – 1/3 чайної ложки
  • оцет – чайна ложка,
  • сіль, чорний мелений перець за смаком.

Приготування

  • Цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо та нарізаємо кубиками. Нашинковану цибульку заправляємо сіллю з перцем, переминаємо все руками так, щоб вона пустила сік, та залишаємо маринуватись на 15-20 хвилин.
  • Яйця розбиваємо у тарілку, збиваємо виделкою як на омлет.
  • Додаємо кефір, просіяне борошно, сіль, спеції.
  • Соду гасимо оцтом і також додаємо до суміші, ретельно перемішуємо.
  • До тіста додаємо віджату від соку цибулю, добре перемішуємо, щоб цибуля була повністю покрита тістом.
  • Ставимо сковороду на плиту, наливаємо олію і добре підігріваємо на середньому вогні. Зменшуємо вогонь та викладаємо столовою ложкою цибуляники на сковороду.
  • Смажимо до золотавого кольору з обох сторін, поки цибуля не стане м’якою і ніжною.
  • Готові цибуляники викладаємо на паперові рушники від зайвого жиру та подаємо гарячими зі сметаною. Смачного.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати котлети з капусти. Також ми розповідали про те, як приготувати котлети з кабачків.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору