Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Смачніше, ніж у магазині: готуємо курячу шинку вдома

Ковбасу люблять майже всі. Але її якість у магазини часто бажає кращого. Невідомо з яких продуктів її роблять. Тому багато господинь роблять ковбаси вдома. Так і смачніше, і дешевше.

Інформатор пропонує рецепт домашньої курячої шинки.

Продукти

  • кг курячої грудки;
  • 8 верхніх курячих ніжок;
  • 2 великих зубчики часнику;
  • сіль, чорний мелений перець — за смаком;
  • паприка – за смаком;
  • 1 літр води.

Приготування

Курячу грудку наріжте шматочками. Розкладіть їх в один шар на подрібнювачі і подрібніть ножем. Не використовуйте м’ясорубку, тому що фарш потрібно зробити більшими шматками.

Очистить стегна від шкіри та видаліть з них кістки. Наріжте їх шматочками і так само подрібніть ножем.

Шкіру і кістки стегон залити 1 л води. Варіть їх 30 хвилин з моменту закипання до отримання супу.

Викласти фарш в миску. Додаємо сіль (ми додавали терту столову ложку), чорний мелений перець (ми додавали ½ чайної ложки), пропущений через прес часник і 160 мл курячого бульйону. Перемішати і добре розім’яти м’ясо.

Накриваємо м’ясо харчовою плівкою і ставимо в холодильник на ніч.

М’ясну суміш розділіть на 2 рівні частини, сформувавши з неї 2 брусочки.

Виріжте пакет для запікання і розкладіть його в один шар на робочій поверхні. Посипте його паприкою.

Частину м’яса викласти на пакет для запікання і накрити ним, згорнувши, добре притиснувши і надавши потрібну форму. Кінці пакета скрутіть і зав’яжіть харчовим шпагатом. Потім закріпіть форму бруска харчовим шпагатом.

Шинку можна запікати або варити.

Щоб зварити, помістіть його в каструлю і залийте холодною водою. Варити 60 хвилин з моменту закипання води на слабкому-помірному вогні.

Для запікання викладаємо на деко. Випікайте 60 хвилин у попередньо розігрітій до 180°С духовці.

Даємо шинці охолонути (зварену шинку потрібно вийняти з води). Потім вийміть його з пакета для запікання.

Можна нарізати та подавати на стіл чи покласти на бутерброди.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати салат з куркою та капустою. Також ми розповідали про те, як приготувати гомілки у медовому соусі.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору