Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В Україну заборонили завозити м’ясо з Іраку через інфекційне захворювання

В Україні ввели обмеження на імпорт продуктів тваринництва з Республіки Ірак через реєстрацію хвороби блутанг. Заборона вступила в силу 11 січня. Крім того, не дозволено ввезення в Україну з Іраку схильних до блутангу тварин.

Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Держпродспоживслужби у Дніпропетровській області, – передає Інформатор.

“Згідно з офіційною інформацією Всесвітньої організації охорони здоров’я тварин (WOAH), на території Республіки Ірак зареєстровані випадки захворювання тварин на блутанг! На виконання розпорядження Головного державного ветеринарного інспектора України від 11 січня 2024 року № 4 заборонено ввезення на територію України з Республіки Ірак сприйнятливих до вірусу блутангу тварин та генетичного матеріалу від них (за винятком продуктів, що пройшли обробку методом, який гарантує знищення збудника вказаного захворювання відповідно до Вимог щодо ввезення (пересилання) на митну територію України живих тварин та їхнього репродуктивного матеріалу, харчових продуктів тваринного походження, кормів, сіна, соломи, а також побічних продуктів тваринного походження та продуктів їх оброблення, переробки, затверджених наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 16 листопада 2018 року № 553)”, – йдеться у повідомленні.

Додамо, що вірус блутангу, або як його ще називають “блакитний язик” – це інфекційне захворювання вірусної природи. Чутливими є виключно жуйні тварини, тому уражаються переважно велика рогата худоба, вівці та кози. Блутанг – це виліковне захворювання. Інкубаційний період становить від 5 до 12 днів, а перебіг захворювання при цьому може сильно відрізнятися. У звичайних випадках воно триває 100 днів.

Раніше Інформатор повідомляв, що у Дніпропетровську область заборонили ввозити свиней з Таїланду. Також ми писали, що в Україні можуть продавати небезпечні єгипетські мандарини.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору