Кривий Ріг До сайту

Для господинь, які люблять економити: готуємо пончики

В кожній родині бувають часи, коли доводиться економити. Але смачненького все ж хочеться. І тоді на допомогу приходять особливо економні рецепти.

Реклама

Інформатор пропонує на такий випадок особливо економний рецепт пончиків.

Пончики особливо економні

Реклама

Продукти

200 мл води;

-100 г манки;

Реклама

-150 г борошна;

-3 ложки цукру;

-20 мл соняшникової рафінованої олії (+ для смаження);

Реклама

-5 г сухих дріжджів.

Приготування

  1. Налийте теплу воду в глибоку миску. Додайте цукор, сухі дріжджі та рафіновану соняшникову олію. Перемішайте.
  2. Додати манку. Перемішайте.
  3. Поступово додайте просіяне борошно. Спочатку перемішуйте ложкою, а потім замісіть тісто руками. Воно повинно бути м’яким, однорідним і не липким.
  4. Сформуйте з нього кулю і покладіть в глибоку миску. Накрийте його харчовою плівкою і дайте піднятися 20 хвилин у теплому місці.
  5. Розділіть тісто, що вийшло, на 6 рівних частин. Сформуйте з них кульки.
  6.  Викладіть їх на папір для випічки, накритий чистим кухонним рушником або змащений невеликою кількістю олії.
  7.  Накрийте їх чистим кухонним рушником і дайте «відпочити» 10 хвилин.
  8. Злегка змащеними маслом руками зробіть отвір у середині кожної кульки тіста.
  9. Смажте пончики у великій кількості розігрітої олії на помірному вогні з обох боків до рум’яності. Щоб вони добре набрякли, на початку смаження опускайте їх в олію.
  10. Перекладіть їх на тарілку, застелену паперовими рушниками, щоб прибрати зайве масло.
  11. Якщо є бажання, їх можна посипати цукровою пудрою, подрібненими горіхами або використовувати іншу начинку.

Подавайте на стіл.

Реклама

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати закарпатські пончики фанки. Також ми розповідали про те, як приготувати сирне печиво до чаю.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова