Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Скільки буде коштувати обслуговування внутрішніх газомереж у Кривому Розі та як часто доведеться платити

З 2024 року мешканці криворізьких багатоповерхівок та гуртожитків отримають ще одну платіжку за газ. Окремо доведеться платити за обслуговування внутрішньобудинкових газомереж. Це необхідно заради безпеки споживачів.  

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Криворізьку філію “Газмережі“, періодичність обслуговування залежить від строку експлуатації конкретної мережі. Якщо він складає до 25 років, має проводитися один раз на 5 років. Якщо понад 25 років – раз на 3 роки. Стан системи газопостачання всередині будинку буде контролюватись професіоналами. Мережі перевірятимуть на можливі витоки газу, а несправності усуватимуть.

Платити теж доведеться не кожного місяця, а тоді, коли буде проводитись технічне обслуговування за визначеним графіком. Тобто раз на 3 або 5 років.

Передбачено оплату
Або єдиним платежем управителем від імені усіх співвласників їх коштом;
Або окремими рахунками від кожного мешканця;
Дізнатись, який варіант саме у Вас, можна у балансоутримувача.

Вартість робот буде визначено після проведення перших робіт на об’єкті. Подивитися можна буде на сайті філії “ГАЗОМЕРЕЖІ”, якщо договір складений з цією компанією.

В повідомленні запевняють: “Вартість профілактичних робіт буде значно меншою, ніж ремонтних, коли трапилась біда і проблему треба вирішувати терміново”.

Раніше Інформатор писав про те, що платити за тепло та обслуговування треба навіть тоді, коли мешканець надовго виїхав. Також повідомлялося про те, хто з українців може не сплачувати за комуналку.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору