Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Вкрав 3,7 млн. грн на ремонті їдальні у військовому містечку: Криворізькі прокурори викрили посадовця-зловмисника

Організатор злочинної “схеми” – екскерівник будівельної компанії залучив до розкрадання бюджетних коштів виконавчого директора та інженера підконтрольної фірми. У 2019 році між Міністерством оборони та компанією-підрядником був укладений договір на виконання капітального ремонту їдальні на території військового містечка. Ремонтуючи будівлю фігуранти завищували вартість робіт і матеріалів.

Попередньо встановлено, що зловмисники вкрали близько 3,7 мільйона гривень з держбюджету, – передає Інформатор із посиланням на поліцію Дніпропетровської області.

4 січня правоохоронці провели сім санкціонованих обшуків за місцями проживання підозрюваних на території міст Запоріжжя, Києва та Броварів. У них вилучили автівки, документи, які стосуються ведення господарської діяльності будівельної компанії, комп’ютерну техніку та “чорнові” записи. Загальна сума вилученого — близько двох мільйонів гривень

Організатору та двом його спільникам інкриміновано заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненого в особливо великих розмірах організованою групою (ч. 5 ст. 191) та складання і видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України).

Підозрюваним може загрожувати позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Раніше Інформатор писав про те, що у Дніпропетровській області будуть судити посадовців за незаконне привласнення майже мільйона гривень. Також ми писали, що у Дніпропетровській області шахраї привласнили 3 мільйони гривень на будівництві полігону для сміттєзвалища.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору