Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Мороз та хмарно: якою буде погода у Кривому Розі 8 січня

До України завітала справжня зима. За даними відомого метеоролога Наталки Діденко, 8 січня погодні умови будуть складними. В центральних областях України, на Прикарпатті, у східній частині та на півдні очікуються сніг, сильний вітер, ожеледиця, хуртовини, мокрий сніг, налипання мокрого снігу, на півдні з дощем, місцями сильні опади.

Що до Кривого Рогу, то, як повідомляє Інформатор, його територія виключенням не стане. За даними метеосайта “SINOPTIK” 8 січня у Кривому Розі протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Сніг йтиме весь час. Удень він посилиться, а до вечора послабшає. Вітер північно-східний силою 5,0 – 5,8 метра на секунду. Температура повітря коливатиметься від 2 до 8 градусів морозу.

У народі  8 січня називали Бабині каші. За кашею і погоду передбачали на найближчий час: якщо каша в печі рум’яниться – на сніг. Якщо до цього часу земля ще добре не промерзла, то літом соку не дасть, тобто врожай буде не дуже хорошим. Спостерігали цього дня за сонцем і за птахами: якщо біля сонця з’являлась світла смуга – на сніг. Якщо синиця зранку пищить – бути морозу вночі, а якщо галки й ворони влаштували безперервний ґвалт – варто чекати снігопад і заметілі.

Раніше Інформатор писав про погоду на 7 січня. Також повідомлялося про гороскоп на 7 січня

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору