Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Ворожіння на Водохреща: як “зазирнути” у майбутнє

6 січня – Водохреща вважається магічним днем. Тому у цей святковий день завжди ворожили, здебільшого не кохання. Варіантів ворожінь безліч.

Інформатор зібрав найпопулярніші водохресні ворожіння.

Багатьом хоч раз в житті хотілося заглянути в майбутнє та дізнатися, що чекає попереду. Для цього у давнину люди ворожили. Також вважається, що прикмети, помічені в цей час – найбільш правдиві, а сни – віщі.

Ворожіння на Водохреща

Ворожіння на судженого на Водохреща – найпопулярніші. Практично кожна незаміжня дівчина хоче дізнатися, хто ж буде її чоловіком. Здавна наші предки намагалися знайти відповідь на це питання.

  • Розсипте на столі жменю якихось невеликих предметів. Підійдуть горішки, насіння або крупа. Загадайте бажання, порахуйте загальну кількість дрібниць. Якщо виявиться, що їх всього парна кількість, то загадане збудеться, якщо непарна – ні.
  • Ще один спосіб, що дозволяє дізнатися, чи судилося збутися вашим бажанням незабаром: перед тим, як відправитися спати, покладіть під ліжко невелике дзеркальце, а навколо обкладіть його ялиновими гілками. На дзеркалі напишіть своє бажання. Якщо вранці ви не знайдете того, що написали – бажання збудеться.
  • Для ворожіння на судженого дівчата брали віник і починали підмітати. При змаху в праву сторону дівчина промовляла молитву, а в ліву – говорила лайку. Після цього вона в центрі кімнати малювала вугіллям пряму лінію і ставала праворуч від неї, в тому місці, де промовляла молитву. При цьому вона казала: “Суджений-ряджений, явися переді мною, як лист перед травою”. Після цього дівчина намагалася розгледіти свого судженого, а деяким замість нареченого являвся чорт.
  • Ще одним популярним любовним ворожінням є ворожіння з черевиком або чоботом. Для того щоб дізнатися, хто їм призначений долею, дівчата кидали за ворота черевики або туфлі, в яку сторону вони впали носком – звідти і суджений з’явиться.
  • Кілька дівчат збиралися разом і виходили за ворота, а потім поверталися в той бік, звідки дув вітер. Треба було кинути назустріч вітру сніг, якщо він падав шумно і швидко, то суджений буде молодим; якщо ж сніг упав глухо і криво, то судилося вийти заміж за старого.
  • Також було прийнято полоти сніг і при цьому, прислухатися до гавкоту собак. Якщо пси гавкають “глухим голосом”, то жених буде старим, якщо ж “дзвінким” – молодим.
  • Дівчата і хлопці збиралися в “зграйки” і підслуховували чужі розмови під вікнами будинків, а потім намагалися розтлумачити, що могли значити почуті слова. Таким чином, можна було передбачити собі буркотливого чоловіка, нудне або приємне життя, багатство і бідність. Наприклад, дівчина, яа почула сердиту розмову, розуміла, що в майбутньому не неї чекає буркотливий і сердитий чоловік.
  • Найсміливіші дівчата вночі вирушали під вікна храму церкви і слухали звуки, які звідти виходили. Якщо вони чули похоронний спів, то на когось незабаром чекала смерть, якщо ж вінчальний – заміжжя.

Джерело: Styler.

Раніше Інформатор повідомляв, що зірки приготували для всіх знаків зодіаку. Також ми писали, чи будуть у Кривому Розі облаштовувати місця для купання на Водохреще.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору