Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Кривому Розі відкривається унікальне укриття: де воно знаходиться

Небезпека ракетних обстрілів змусила українців відмовитися від значної частини звичного культурного життя. Але у Кривому Розі й тут знайшли вихід. Значну частину заходів у нашому місті перемістили у безпечні укриття.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на управління преси та внутрішньої політики виконкому Криворізької міської ради, у Кривому Розі у Палаці Культури “Карачуни”  створено унікальне укриття “Штольня”. Воно буде служити не тільки за своєю безпосередньою метою – забезпечити людей надійним захистом під час повітряної тривоги, але й своєрідним місцем для проведення всіляких культурних та мистецьких заходів.

Стіни укриття – з великого бутового каменю, що створює атмосферу середньовічного замку. На стінах розміщені репродукції картин видатних світових, українських та криворізьких художників, а також вихованців художніх та музичних шкіл Кривого Рогу.
Біля кожної картини – QR-код, завдяки якому можна прослухати через власний смартфон з навушниками невелику історію про художника та картину. Галерея буде постійно оновлюватися.

Арт-простір включає два художніх зали. Також в укритті облаштовані кімната матері та дитини, дві вбиральні. Укриття має три виходи, приміщення облаштоване Starlink для постійного доступу в Інтернет, генератором, тепловими пушками, водою, медикаментами та іншим.

Дата та час відкриття: четвер, 28 грудня 2023 о 14:00
Локація: м. Кривий Ріг, вул. Алмазна, 29, Палац культури «Карачуни»
Контактні телефони: +380973082396, +380502907710

На відкритті будуть відомі криворізькі художники, мистецтвознавці, викладі та юні вихованці художніх шкіл та мистецьких відділень музичних шкіл.

Раніше Інформатор писав про те, що у Кривому Розі обладнане 321 укриття. Також повідомлялося про те, що у Кривому Розі встановили нове модульне укриття.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору