Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Як через “Дію” продати чи купити авто

Зазвичай продаж чи купівля автомобіля пов’язані з безліччю бюрократичних процедур. Величезні черги у сервісних центрах МВС та касах банків забирають багато часу. Зараз зробити це стало набагато легше, адже у застосунку “Дія” з’явилася нова послуга. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Мінцифри України, за допомогою цієї послуги більше не треба їздити за світ очі  до сервісних центрів МВС, стояти у чергах, зв’язуватися з посередниками та перекупами. Щоб придбати чи продати авто, достатньо заповнити заяву та почекати, поки вона пройде реєстрацію.

Для цього власнику авто потрібно сформувати заяву в “Дії” та поділиться QR-кодом або посиланням на договір. Покупець його підписує й вибирає: залишити старий номерний знак або змінити на новий зі спеціальною серією. І все!

У “Дії” також можна замовити доставку техпаспорта й нового номерного знака на відділення Укрпошти. Тож більше не потрібно витрачати час на повторні поїздки до сервісного центру та стояти в чергах.

Зараз сервісом зможуть скористатися власники легкових автівок, мотоциклів і мопедів.

“Онлайн-сервіс зробить послугу прозорою та зменшить корупційні ризики, адже перевірка авто та користувачів здійснюється автоматично, без участі людини” – написано у повідомленні.

Раніше Інформатор писав про те, як подати заяву про реєстрацію шлюбу через застосунок “Дія”. Також повідомлялося про те, як замінити посвідчення водія, не виходячи з дому.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору