Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В магазинах “АТБ” з’явилися перші в Україні роботи-помічники Delivery Cobot

Трохи більше місяця тому “АТБ” відзначила 30-ту річницю свого заснування. Протягом довгих років ефективної роботи, компанія стала не тільки головним постачальником свіжих продуктів до мільйонів осель, а й лідером та драйвером галузі ритейлу. Тож не дивно, що саме в “АТБ” з’являються найбільш прогресивні інноваційні рішення.

Одним з останніх сміливих проєктів “АТБ” стало впровадження у магазинах роботів-помічників Delivery Cobot. Це технологічне диво поки що проходить тестування. Їх можна зустріти у декількох магазинах мережі у Дніпрі та Києві, де  вони викликають неабияку цікавість покупців. З ними роблять веселі селфі, обіймаються, їм намагаються поставити питання «що було раніше, курка чи яйце, чи може омлет» та ін.

Такий робопомічник, на відміну від промостійок не займає місця, не заважає покупцям з візками вільно пересуватися торговельними залами. Він мобільний і безперешкодно курсує магазином. Delivery Cobot оснащений головним екраном (розміром трохи більше звичайного планшета) та кількома поличками. Відтак, він може не просто допомагати покупцям, наочно інформуючи про певні товари, ціни чи певні акційні пропозиції, а ще й фактично подає їх.

Поки що роботи-помічники курсують магазинами, маючи на борту найбільш затребувані та популярні серед споживача товари власних торговельних марок “АТБ” (ТМ «Своя лінія», ТМ «Розумний вибір» та ТМ «De Luxe F&G Selected»). Та це лише початок. Не виключено, що, як і безліч інших новацій, цей проєкт свого часу буде масштабовано на усі дискаунтери мережі, яких станом на сьогоднішній день в Україні працює більше 1200.

Цікаво, що у розвинених країнах світу подібні роботи  вже широко застосовуються. Наприклад аналогічні нашому «X1 PRO Delivery Cobot» машини зустрічають та інформують гостей у фешенебельних готелях, самостійно пригощають напоями та смаколиками відпочивальників на курортах преміум-класу тощо.

Звичайно, автономні робопомічники навіть обладнані штучним інтелектом ніколи не замінять доброго людського слова, та як показує практика їх застосування у світі, вони є дійсно ефективними та невтомними помічниками.

Навіть сьогодні процес динамічного розвитку та освоєння найбільш передових маркетингових технологій триває.  Багато з того, що сьогодні є нормою для будь-якого магазину свого часу було протестовано, а подекуди й винайдено саме в дискаунтерах “АТБ”.

Так свого часу було з на той момент сучасними системами економного LED-освітлення, системами рекуперації тепла, які в рази підвищують енергоефективність магазину, власними платіжними картами VISA, власним мобільним додатком, онлайн-помічником широкого профілю чатботом тощо.

В магазинах “АТБ” з’явилися перші в Україні роботи-помічники Delivery Cobot

Партнерський матеріал

Нагору