Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Пенсії не буде: кому з інвалідів можуть відмовити у виплаті

Хвороба може з’явитися у будь-якому віці. Іноді ці хвороби бувають настільки серйозними, що особа вже не може працювати так, як раніше. І тоді держава призначає такій людині пенсію по інвалідності. Але не всім.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на видання “На пенсії“, навіть тим, хто має групу інвалідності, можуть відмовити у призначенні відповідних виплат.

Пенсія за інвалідністю ІІ та ІІІ груп особам, які молодші за 24 роки, встановлюється за наявності хоча б одного року стажу. Якщо це інвалідність І групи, то потрібно мати хоча б один рік стажу до 26 років. Що старша людина, то більше потрібно стажу на момент встановлення інвалідності або на момент звернення по таку пенсію.

При цьому, період навчання зараховується до стажу тільки в тому разі, якщо воно було до 1 січня 2004 року. Періоди навчання після зазначеної дати до страхового стажу не включаються.

У таких випадках замість пенсії призначається соціальна допомога. Вона призначається органами соціального захисту населення. Куди й треба звернутися з відповідною заявою.

Раніше Інформатор писав про те, що пенсіонери з мінімальними пенсіями можуть отримати надбавки. Також повідомлялося про те, як рахується стаж і пенсія, якщо людина працюєте на неповну ставку.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

 

Нагору