Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Як обрати безпечні подарунки для дітей на Новий рік

Новорічні свята все на порозі. Батьки обирають подарунки для своїх діточок – це іграшка та щось смачненьке. Виробники здійснюють це бажання та пропонують різноманітні солодощі, у пакування яких входять дитячі іграшки. Про певні нюанси такого «міксу» іграшки та солодощів, на які мають зважати батьки при виборі подарунка до свята, трохи детальніше.

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на ГУ Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області.

Однією з негативних сторін цих іграшок є те, що вони маленького розміру та складаються з дрібних деталей. Тому необхідно уважно спостерігати за дитиною і не залишати її без нагляду з іграшкою, адже дрібні деталі легко від’єднуються від іграшки.

Виробник повинен наносити на продукцію чітко видимі, розбірливі, зрозумілі та точні попередження. Попередженням повинні передувати слова “Увага” або “Попередження”. Іграшки, що розміщені в харчових продуктах або поєднані з ними, повинні містити попередження: “Усередині іграшка. Рекомендується нагляд дорослої особи”.

Як обрати корисні солодощі:

  • Бажано шоколадні вироби замінити на цукерки з пастили із натурального соку, без цукру.
  • Замість цукрових льодяників, подаруйте будь-які сухофрукти без додавання цукру.
  • Пакетований сік чи газовані солодкі напої краще замінити на натуральний морс чи ягідно-фруктовий чай.
  • Уникайте обробленої та смаженої їжі, як-то пончики та випічка ‒ бісквіти, пиріжки, печиво, крекери, вафлі тощо. Натомість краще порадуйте дітей свіжими фруктами ‒ яблуками, мандаринами, хурмою ‒ або замороженими чи консервованими фруктами в соку.
  • Якщо все ж будете дарувати солодке, переконайтеся, що продукт має низький вміст цукру.

Дітям від 2 до 18 років щодня можна вживати не більше 25 грамів цукру (не більше 5 чайних ложок). На жаль, цієї норми мало хто дотримується. А от дітям до 2 років не рекомендують взагалі давати солодке! Все, що допустимо з солодкого у цьому віці – це 100-150 мл соку, оптимально – домашнього виробництва.

Слід пам’ятати, що цукор може бути навіть у тих продуктах, які асоціюються зі здоровим харчуванням. Передовсім це стосується йогуртів і соків. Тому будьте уважними, коли формуєте раціон дитини, не робіть поступок, виправдовуючи їх святами.

Раніше ми розповідали, що на Різдво з Кривого Рогу можна доїхати до Карпат. Писали, що сьогодні відзначають День ЗСУ та День Святого Миколая.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Євгенія Глубінок

Нагору