Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Сиділи без тепла: як будуть платити криворіжці за опалення, якщо його не було

Від початку опалювального сезону у Кривому Розі деякі будинки були без опалення тиждень, два, а деякі і досі залишаються без тепла. Мешканців турбує питання, як же будуть нараховувати оплату за опалення, якщо його не було. Адже іноді опалення буває відсутнє по декілька днів.

Про це розповіли у АТ «Криворізька теплоцентраль», – передає Інформатор.

У листопаді нарахування здійсненні, відповідно до актів подачі теплоносія на будинки та наданих звітів з приладів обліку тепла за спожиту теплову енергію. Тобто, коли у будинку не було опалення, споживачі не будуть за нього платити.

Як відомо, 100% житлових будинків обладнані вузлами комерційного обліку теплової енергії. Тому нарахування за спожите тепло у листопаді поточного року буде скориговано у грудні, відповідно до фактичних показників цих вузлів.

Всередині багатоквартирного будинку показники вузла обліку теплової енергії розподіляються, згідно Методики розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг, затвердженої наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 22.11.2018 р. №315, пропорційно опалювальної площі кожного житлового або нежитлового приміщення.

Звичайно, якщо на будинок не подавалося тепло, то лічильник не фіксує кількість тепла.

Але просимо звернути увагу, що на суму оплати за спожиту теплову енергію, згідно показників лічильника, впливають порушення режиму роботи внутрішньобудинкових систем. А саме, витоки внутрішньобудинкових систем, встановлення стояків на протоку, наявність повітря у системі. Тобто, якщо опалення було підключене, але не поступало до квартир через повітря у системі, оплата нараховуватиметься за тарифом.

Раніше ми розповідали, що “Теплоцентраль” пояснює, чому у квартирах криворіжців немає опалення. Також ми писали, що мешканцям Криворізького району допоможуть з дровами на опалення.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору