Одним з символів народного свята в Україні є пряники. Їх подають гостям й просто до душевного сімейного чаювання. Пряники обожнюють дітлахи. Так чому б у холодний зимовий вечір не зібратися за столом та під добру розмову “за життя” не випити запашного гарячого чаю з медовими пряниками.
Реклама
Інформатор пропонує їх рецепт.
Пряники медові
Реклама
Продукти
- Борошно пшеничне — 2,5 ст;
- Кефір — 350 мл;
- Цукор-пісок — 1 ст;
- Яйце — 2 шт;
- Мед — 1 ст.л;
- Олія рослинна — 3 ст.л;
- Сода харчова — 0,5 ч.л;
- Сіль — дрібка.
Приготування
- Збийте цукор, жовтки двох яєць, один білок і сіль до однорідної маси. Після цього змішайте все з маслом і кефіром.
- Просійте борошно і порціями додавайте його до отриманої суміші, після чого викачайте тісто в сантиметровий пласт.
- Виріжте склянкою або спеціальною формою майбутні пряники, після чого викладіть на накрите пергаментним папером деко.
- Випікати пряники потрібно від 20 до 25 хвилин за 180 градусів за Цельсієм.
- Для помадки змішайте білок і цукор. Збивайте доти, доки він повністю не розчиниться.
- Готові пряники змастіть помадкою і помістіть на 10 хвилин знову в духовку. Смачного!
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати марокканські млинці багрір. Також ми розповідали, як приготувати бісквіт без духовки.
Реклама
Читайте нас у Facebook, Telegram та Viber
Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook
Альона Свірідова
Реклама