Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

До сімейного чаювання: готуємо медові пряники

Одним з символів народного свята в Україні є пряники. Їх подають гостям й просто до душевного сімейного чаювання. Пряники обожнюють дітлахи. Так чому б у холодний зимовий вечір не зібратися за столом та під добру розмову “за життя” не випити запашного гарячого чаю з медовими пряниками.

Інформатор пропонує їх рецепт.

Пряники медові

Продукти

  • Борошно пшеничне — 2,5 ст;
  • Кефір — 350 мл;
  • Цукор-пісок — 1 ст;
  • Яйце — 2 шт;
  • Мед — 1 ст.л;
  • Олія рослинна — 3 ст.л;
  • Сода харчова — 0,5 ч.л;
  • Сіль — дрібка.

Приготування

  1. Збийте цукор, жовтки двох яєць, один білок і сіль до однорідної маси. Після цього змішайте все з маслом і кефіром.
  2. Просійте борошно і порціями додавайте його до отриманої суміші, після чого викачайте тісто в сантиметровий пласт.
  3. Виріжте склянкою або спеціальною формою майбутні пряники, після чого викладіть на накрите пергаментним папером деко.
  4. Випікати пряники потрібно від 20 до 25 хвилин за 180 градусів за Цельсієм.
  5. Для помадки змішайте білок і цукор. Збивайте доти, доки він повністю не розчиниться.
  6. Готові пряники змастіть помадкою і помістіть на 10 хвилин знову в духовку. Смачного!

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати марокканські млинці багрір. Також ми розповідали, як приготувати бісквіт без духовки. 

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору