Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Скільки територій України звільнили ЗСУ після початку повномасштабного вторгнення

Дев’ятий рік триває війна між росією та Україною. За цей час російські війська окупували 109 тисяч квадратних кілометрів території України. Але ЗСУ повертають українські землі. Тяжко, дуже тяжко, втрачаючи тисячі життів українців, але повертає.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на дані начальника управління стратегічних комунікацій апарату Головнокомандувача Збройних сил полковника Євгена Саська, які він надав у відповідь на дані видання “Главком“, станом на 31.10.2023 року, війська рф частково захопили 5 областей України.  Усього 109 тисяч кв. км. Це 98% території Луганської (26,3 тис кв. км), 73% Запорізької (19,6 тис кв. км), 72% Херсонської (20,5 тис кв. км), 57% Донецької (15,07 тис кв. км) та 2% Харківської областей(603 кв. км). Крім того, росія наразі зберігає повний контроль над АР Крим. Це 26,9 тис. кв. км території.

З початку повномасштабного вторгнення ЗСУ деокупували 39 тис. кв. км території України, у тому числі: 14 тис. кв. км – частини Чернігівської та Сумської областей; 12 тис. кв. км – північ та схід Харківської області; 7 тис. кв. км – північ Київської області; 6 тис. кв. км – частини Миколаївської області та правобережну частину Херсонської області.

Раніше Інформатор писав про звільнення селищ Нескучне та Благодатне у Донецькій області. Також повідомлялося про те, що ЗСУ звільнили селище на Херсонщині.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору