Кривий Ріг До сайту

Випічка на Різдвяні свята: готуємо завиванець з горіхами

Завиванці традиційно готували на Різдвяні свята на Львівщині. Робили з різноманітними начинками – з горіхами, маком, яблуками, повидлом, сиром. Як і більшість старих рецептів – це просто і дуже смачно! 

Реклама

Покроковий рецепт завиванців, – Інформатор.

Інгредієнти на 2 штуки 38 см:

Реклама

Опара:

Начинка:

Спосіб приготування:

Реклама

До теплого молока додаємо 1 столову ложку цукру та дріжджі. Перемішуємо вінчиком, щоб дріжджі розчинилися.

Додаємо 5 столових ложок від загальної кількості і замішуємо рідке тісто, як на млинці.

Накриваємо тісто рушником та відправляємо в тепло на пів години.

Реклама

Утворилася опара. Додаємо туди яйце, цукор та ванільний цукор і розтоплене масло – все перемішуємо.

У два етапи додаємо поступово борошно і замішуємо тісто.

Вимішуємо тісто 10-15 хвилин.

Реклама

Накриваємо рушником і відправляємо в тепло на 1,5 години.

Для начинки змішуємо перемелені горіхи, цукрову пудру та перемішуємо. Сюди наливаємо кипляче молоко та таким чином запарюємо горіхи. Маса не повинна бути рідкою. Накриваємо кришкою і залишаємо до повного охолодження.

Беремо половину тіста та розкачуємо у прямокутник, товщиною приблизно 0,5 см.

Додаємо начинку по всьому тісту. Залишаємо тісто по краях, щоб добре заліпити рулет.

Закручуємо щільно в рулет. Переносимо рулет у форму на пергамент.

Завиванці залишаємо у формі під рушником на 20 хвилин.

Змащуємо завиванці жовтком і випікаємо при температурі 160 – 170 градусів 50 – 60 хвилин.

Смачного!

Раніше ми розповідали, як приготувати заливний пиріг з лавашем. Писали, як приготувати лінивий печінковий торт та апельсиново-гарбузовий кекс з родзинками.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Євгенія Глубінок