Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

В Україні мобілізували 86-річну бабусю: чи правда це

У Мережі поширюється відео про те, що 86-річна бабуся отримала повістку до військкомату. Ніби це пов’язано з тим, що жіночка за професією медик. А демонструє документ її ніби то онучка.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на SPRAVDI, цей сюжет є фейковим.

У відео повідомляється, що “літня призовниця” наразі живе у Дніпрі та є переселенкою з Бахмуту. За ствердженням SPRAVDI, усі реквізити, показані у ролику – адреса центру комплектування у Дніпрі, номер в/ч та військово-облікової спеціальності, справжні – кожен окремо, проте не разом.

Ось ознаки того, що документ, який показали у відео є фейковим:

– Військова частина, до якої нібито направлять жінку, має номер А7284. Така назва частини справжня: у 2016 році ця в/ч була під шефством Сєвєродонецької РДА.

– З початком повномасштабного вторгнення до цієї частини закликали вступати в Сили ТрО. Місцем дислокації було зазначено м. Рубіжне, Луганської області.

– Жінка з відео була з Бахмута, це Донецька область. Жінка з Донеччини не могла перебувати в запасі частини в Луганській області й тепер викликатися туди.

– У повістці вказано військово-облікову спеціальність 100915 – «стрілець», хоча жінка є медиком і саме як медика її «мобілізують», тому в неї має бути інша облікова спеціальність.

Тобто і сам ролик, показаний у ньому документ є досить грубо зробленою підробкою.

Раніше Інформатор писав про те, чи буде обов’язковою мобілізація для жінок в Україні. Також  повідомлялося про те, хто має право служити за місцем проживання.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору