Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Криворіжанка, чий будинок постраждав від ракетного удару, отримала грошову допомогу від ООН: на що витратить

16 грудня 2022 року, близько 9 ранку в один із будинків у Кривому Розі влучила російська ракета. Марина Василівна проживала саме в цьому будинку. Вікна всі порозліталися та двері були погнуті. Жінка отримала на відновлення квартири грошову допомогу від ООН.

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на Право на захист: Кривий Ріг.

У будівлях поруч, серед яких школа, училище, кілька магазинів і будинок Марини Василівни, повилітали вікна. Того ж дня жінка була на роботі. Удома були її родичі з Херсонської області, яких вона прихистила у себе.

«Думала покликала їх сюди, де “тихіше”. А виявилось, і тут “гучно”. Пощастило, що моя племінниця була саме в тій кімнаті, де вікна вціліли. А в кімнаті, де був її 15-річний син, були зашторені вікна, тканина була важка та дивом затримала скло, яке посипалося», – розповідає Марина Василівна.

Сила удару була така потужна, що навіть сталеві вхідні двері погнулися так, що через щілину в них було видно підʼїзд. Вікна у квартирі родина замінила одразу, бо це була зима. А ось двері й досі викривлені.

Марина Василівна подала заяву на допомогу від ООН.  Тепер за цю виплату від UNHCR Ukraine – Aгентство ООН  вона поставить собі нові двері.

«У нашому будинку вже всі замінили вікна й отримали допомогу від міжнародних організацій. Я побачила оголошення, що по вулиці Бизова можна подати заявку на грошову допомогу й вирішила спробувати. Як отримала кошти, порадила також своїм сусідкам».

Раніше ми розповідали, як пенсіонерам через ПриватБанк отримати виплати від ООН. Писали, коли українцям очікувати на підвищення пенсій та на скільки збільшаться виплати.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Євгенія Глубінок

 

Нагору