Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Смачна пісна страва: готуємо голубці з рисом і печерицями 

Ці пісні голубці можуть стати однією з 12 традиційних страв на святвечірньому столі. Вони бюджетні, дуже смачні та мають м’ясний смак завдяки грибам. Голубці протушкуються в томатному соусі й стануть дуже ніжними.

Покроковий рецепт смачної страви, – пише Інформатор.

Інгредієнти:

Для голубців:

  • Капуста білоголова – 1 шт.
  • Рис довгий – 200 г
  • Печериці – 600 г
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля жовта ріпчаста – 2 шт.
  • Олія – 50 мл
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Для соусу:

  • Томати цілі очищені у власному соку – 1 л
  • Цибуля жовта ріпчаста – 1 шт.
  • Часник, зубчики – 1 шт.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Олія – 50 мл

Спосіб приготування:

Для голубців печериці та цибулю порізати кубиком, моркву крупно натерти. Для соусу часник пропустити через прес, помідори подрібнити із соком, цибулю нарізати кубиком.

У капусти вирізати качан й занурити в киплячу воду (можна додати трішки оцту, якщо листя грубе) на кілька хвилин. Зняти зм’якле верхнє листя. Потім знову повернути у киплячу воду й знову зняти верхнє листя. І так розібрати всю капустину.

Рис промити й помістити в невелику каструлю, залити доверху холодною й довести до кипіння. Варити 1 хвилину й відцідити.

У великій сковорідці розігріти олію. Додати цибулю, моркву й тушкувати до м’якості овочів. Додати печериці, посолити й тушкувати, помішуючи, доки випарується вся рідина.

Додати відварений рис й прогріти все разом, щоб рис ввібрав в себе аромат з овочів та грибів. Зняти з вогню.

Для соусу підсмажити до м’якості цибулю, додати сіль та цукор. Щойно цибуля зм’якне, додати часник і помідори. Варити, постійно помішуючи, 20 хвилин, доки соус дещо загусне. Зняти з вогню.

Поки соус вариться, скрутити голубці: на кожен капустяний лист покласти трохи фаршу (кількість залежить від розміру листа), акуратно загорнути.

Духовку розігріти до 180 ᵒС. У жаротривкий посуд налити стільки соусу, щоби покрити дно тонким шаром. Голубці скласти не дуже тісно в підготовлений посуд і полити рештою соусу.

Накрити фольгою, поставити до розігрітої духовки, запікати 30 хвилин. Зняти фольгу й готувати ще 15-20 хвилин.

Раніше ми розповідали, як приготувати цукрову глазур для пряників. Писали, як приготувати турецький хліб та лінивий печінковий торт.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Євгенія Глубінок

Нагору