Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У росії українському підлітку-сироті вручили повістку

У серпні 2022 року 17-річний Богдан був внесений до Єдиного реєстру осіб депортованих або примусово переміщених у зв’язку зі збройною агресією рф проти України. Під час захоплення Маріуполя російські військові перемістили підлітка-сироту до москви. Там Богдану через деякий час вручили повістку.

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на Мінреінтеграції. 

На початку війни хлопець навчався в Маріупольському вищому металургійному професійному училищі та проживав у гуртожитку училища.

Російські військові забрали його разом з іншими дітьми до москви. Звідти перевезли до дитячого санаторію «Поляна» в московській області. А в липні 2022 року його передали під опіку в російську сім’ю, видали російський паспорт і влаштували на навчання.

У квітні 2023 року Богдан намагався повернутися в Україну, однак його затримали на кордоні з білоруссю і повернули назад до прийомної сім’ї.

Богдану  в росії вручили повістку до військкомату московської області. 19 листопада йому виповниться 18 років і після цього, ймовірно, його відправлять до російської армії.

З вимогою повернути Богдана в Україну було направлено вже 4 офіційні листи.

«Цього не можна допустити. Я звертаюся до світової спільноти, до Міжнародного кримінального суду з проханням дати правову оцінку діям російської влади. А також прошу міжнародних лідерів допомогти у поверненні нашого хлопця, якого незабаром змусять воювати проти своєї ж країни», – наголошує Віцепрем’єрка Ірина Верещук.

Раніше ми розповідали, що до України повернули чотирьох незаконно депортованих дітей. Писали, що в Україну повернули 19 дітей з ТОТ та що в Україну повернулися 103 незаконно депортованих дитини.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

 

Євгенія Глубінок

Нагору