Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Мірча Луческу покинув “Динамо”: хто його замінить

Після програшного матчу 3 листопада тренер київського “Динамо” Мірча Луческу оголосив про відставку. Луческу не лише покинув “Динамо”, а й повідомив про завершення кар’єри. Виконувати обов’язки тренера “Динамо” буде Олександр Шовковський.

Про це повідомив спортивний журналіст Ігор Циганик в прямому ефірі передачі “Сніданок вихідний”, – передає Інформатор.

Шовковський буде виконувати обов’язки головного тренера “Динамо” до зими. А от чи залишиться він і надалі залежить від того, як завершиться осіння частина чемпіонату”, – поділився Циганик.

Про відставку з посади головного тренера “Динамо” Луческу повідомив після матчу проти “Шахтаря” у 13-му турі чемпіонату України, який закінчився поразкою з рахунком 0:1.

“Сьогодні не хотілося б говорити про гру. Хочу сказати, що я 15 років віддав футболу України. На цьому я вирішив закінчити свою кар’єру. Це була остання гра. Я попрощався зі своїми гравцями, з гравцями Шахтаря. Дякую усім. Хотілося би завершити по-іншому, але усьому приходить кінець — і футбольній кар’єрі, і любові, і життю. Усьому є початок і кінець, — сказав після гри Луческу.

У відставку Луческу пішов після трьох з половиною сезонів у “Динамо”. Тренером киян він став у 2020 році. Під керівництвом Луческу “Динамо” у 2021 році команда виграла усі три три трофеї – Українська Прем’єр-ліга, Кубок та Суперкубок у дебютному сезоні, які вони не могли здобути багато років. Також команда “Динамо” двічі потрапила до групового раунду Ліги чемпіонів.

Але на жаль, за останні 2 роки пішли 14 досвідчених і провідних гравців. В “Динамо” багато молодих спортсменів, яким треба давати час. З чемпіонського складу 2021 року наразі у “Динамо” залишився лише один гравець.

“Вони (прим. молоді гравці) не можуть одразу замінити більш та мастеровитих гравців”, – поділився Луческу.

Раніше Інформатор повідомляв, що у Кривому Розі помер легенда ФК “Кривбас”. Також ми писали про смерть екс-тренера “Кривбасу”.

Нагадаємо, що Володимир Єфімако пішов з посади головного тренера ЖФК “Кривбас”.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору