Бісквітний рулет вологий, солодкий, вершковий і просто тане у роті. Тісто для рулету виходить м’яким і повітряним, а вершковий маслянистий крем з вкрапленнями маку завершує цю кулінарну ідилію. Ваша родина хвалитиме ваші кулінарні здібності!
Покроковий рецепт ніжного десерту, – пише Інформатор.
Інгредієнти:
Для тіста
- Борошно пшеничне – 200 г
- Яйця курячі – 5 шт.
- Олія соняшникова – 30 мл
- Цукор – 150 г
- Розпушувач – 12 г
- Цукор ванільний – 10 г
Для крему
- Молоко – 250 мл
- Цукор – 50 г
- Манна крупа – 50 г
- Масло вершкове – 200 г
- Мак – 100 г
- Цукрова пудра – 100 г
Спосіб приготування:
Яєчні білки відокремте від жовтків. Збийте білки з цукром до пишної маси. Додаючи по одному жовтку, продовжуйте збивати. Влийте в яйця олію і перемішайте до однорідної маси. Борошно просійте з розпушувачем і поступово додавайте до яєчної маси, обережно перемішуючи.
Форму застеліть пергаментом, змастіть олією і рівномірно вилийте тісто по всій поверхні форми. Випікайте при температурі 180°C 15 хвилин. Потім обережно від’єднайте готовий корж від пергаменту і скрутіть його в рулет.
Для крему молоко налийте в каструлю, додайте манку, цукор, мак і варіть на маленькому вогні до загустіння, постійно помішуючи. Дайте масі охолонути. М’яке масло збийте міксером з цукровою пудрою. Далі з’єднайте дві маси і перемішайте разом до однорідності.
Розгорніть рулет, змастіть готовим кремом і обережно щільно скрутіть. Зверху посипте цукровою пудрою. Залиште на 3 години для просочування.
Раніше ми розповідали, як приготувати українські горохвяники. Писали, як приготувати роліні з куркою та грибами та картоплю по-азійськи за 1 хвилину.
Читайте нас у Facebook, Telegram та Viber
Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook
Євгенія Глубінок