Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Дніпропетровській області пенсіонери спалили «кремль»

У Дніпрі учасники соціального проєкту «Університет третього віку» влаштували незвичний квест з назвою «Чаклуємо для перемоги. Спалення кремля». На захід з нагоди Гелловіну люди поважного віку прийшли у костюмах різних химерних образів. А феєричним завершенням квесту стало спалення так званого кремля.

На жаль, «кремль» був лише паперовий, – повідомляє Інформатор з посиланням на Дніпровську міськраду.

Для проходження квесту учасники розділилися на дві команди. Виконавши конкурсні завдання, усі гуртом спалили кремль.

«Попри те, що свято Гелловін не є настільки популярним у нашій країні, однак сьогодні побачили наших учасників в образах відьмочок, піратів, привидів, чаклунок. Під час конкурсних завдань у форматі квесту учасники розгадували тематичні загадки, виконували цікаві завдання, отримуючи підказки та артефакти. Саме вони стали ключами до фінального дійства – спалення кремля.  Усі впевнені, що ця подія стане пророчою. Тож, чекаємо!, – підкреслила головна спеціалістка управління з питань розвитку соціального захисту населення департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Вікторія Дерець.

Спалювали кремль під наспівування «Гори, гори ясно, аби не погасло!».

«Гарний вийшов квест. А головна подія була наприкінці – спалили кремль разом із усією тією нечистю, яка напала на нашу країну. Сьогодні вночі маємо загадати, аби наші пращури допомогли нам знищити цю навалу. А наші захисники повернулися неушкодженими до своїх домівок. Засинаємо сьогодні з хорошими думками. За стародавнім звичаєм можна покласти гарне яблуко під подушку і загадати нашу перемогу», – каже пані Олександра Мирошниченко.

Переповнюють емоції і пана Анатолія. Чоловік був в образі пірата. «Ми так згуртувалися, аби подолати завдання квесту. Відгадали цифри, слова, постріляли в тирі. Врешті, пройшли всі конкурси, аби зібрати кремль і його спалити», – додав Анатолій Нагорний.

Наприкінці свята учасники усі гуртом смакували гарячим чаєм із солодощами.

Студенти “Університету третього віку” у хелловінських костюмах

Паперовий “кремль” у Дніпрі

Учасники квесту у костюмах відпалюють “кремль”

Раніше Інформатор повідомляв, що у Кривому Розі функціонує «Університет третього віку» для пенсіонерів. Також ми писали, за яких умов українські пенсіонери можуть не платити а комуналку.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору