Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У Дніпропетровській області вимушений переселець з кримінальним минулим ошукував клієнтів державного банку, серед яких — військовослужбовці та правоохоронці

У Дніпропетровській області вимушений переселенець з Донецької області з кримінальним минулим організував шахрайську схему зняття коштів з карткових рахунків клієнтів одного з провідних державних банків. Ідею «ділку» підказав колишній співкамерник, з яким він відбував покарання на тимчасово захопленій території України. До афери він залучив ще трьох спільників.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на СБ України у Дніпропетровській області.

Суть “процесу” полягала у наступному: шахрай створював фейкові телеграм-боти, які повністю копіювали чати для звернень клієнтів одного з відомих державних банків країни.

Клієнти зверталися за допомогою з фінансових питань до служби підтримки банку, використовуючи фішингове посилання фейкового аналогу чат-боту. У результаті зловмисник отримував доступ до особистих даних клієнтів та їх фінансової інформації.

Маючи необхідні дані про картковий рахунок жертви, він через так званих «дропів» (осіб, що надають послуги користування їх фінансовими рахунками) виводив грошові кошти на власні банківські картки.

Наразі відомо, що за час існування шахрайської схеми жертвами стали майже сто осіб. Серед ошуканих клієнтів виявилися військовослужбовці та співробітники правоохоронних органів.

Під час проведення обшуків правоохоронці вилучили банківські картки, комп’ютерну техніку та мобільні телефони з доказами протиправної діяльності.

Зараз “ділок” затриманий правоохоронцями Дніпропетровської області. Йому повідомлено про підозру та загрожує до 8 років позбавлення волі.

Шахрай створював фейкові телеграм-боти, які повністю копіювали чати для звернень клієнтів одного з відомих державних банків країни.

Шахрай створював фейкові телеграм-боти, які повністю копіювали чати для звернень клієнтів одного з відомих державних банків країни.

Зараз "ділок" затриманий правоохоронцями Дніпропетровської області

Зараз “ділок” затриманий правоохоронцями Дніпропетровської області

Правоохоронці вилучили банківські картки, комп’ютерну техніку та мобільні телефони з доказами протиправної діяльності.

Правоохоронці вилучили банківські картки, комп’ютерну техніку та мобільні телефони з доказами протиправної діяльності.

Раніше Інформатор писав про те, що шахраї запустили новий фейк через соцмережі. також повідомлялося про те, що скористалися ім’ям голови ДніпрОВА задля наживи.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору