Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Зарізав неповнолітнього: у Кривому Розі суд виправдав обвинуваченого

25 жовтня Тернівський районний суд міста Кривого Рогу виправдав чоловіка, якого звинувачували у скоєнні умисного вбивства. Чоловік погрожував своїй дружині і мав намір розправитися з нею, але передумав. Тоді на чоловіка напали четверо озброєних чоловіків, серед яких був неповнолітній. Обвинувачений зарізав хлопця під час самозахисту.

Повідомляє Інформатор з посиланням на Тернівський суд.

Обвинувачений надсилав дружині через вайбер повідомлення з погрозами вбивства. Дружина реально сприймала погрози, адже раніше чоловік вдавався до насильства.

Обвинувачений намагався напасти на дружину, але передумав, коли дізнався, що її колишній чоловік знаходиться поруч. Він розбив вікна в квартирі, де перебувала його дружина, але нікому не зашкодив. Тому суд визнав його винним у погрозі вбивством.

У цей же час, коли обвинувачений пішов від будинку дружини за ним почали слідкувати знайомі сина потерпілої. Вони почули дзвін розбитого скла та почали переслідувати його. Обвинувачений стверджував, що на нього напали незнайомі особи, від яких він намагався захистити себе за допомогою ножа.

Внаслідок бійки один з обвинувачений вдарив ножем у груди неповнолітнього переслідувача. Від ножового поранення хлопець помер. Другому переслідувачу чоловік наніс тяжкі тілесні ушкодження. Сам обвинувачений отримав два вогнепальні поранення у плече та живіт.

Суд вирішив, що напад на обвинуваченого – це самозахист, оскільки його переслідували четверо озброєних чоловіків. Обвинувачений мав право на самозахист, як це передбачено статтею 36 Кримінального кодексу України. Також на місці події були виявлені дві гільзи.

Врахувавши всі обставини Тернівський районний суд виправдав громадянина у справі умисного вбивства та тяжкого тілесного ушкодження, оскільки в діях обвинуваченого не було складу цих злочинів.

Але суд визнав обвинуваченого винним у тому, що погрожував вбивством дружині і призначив покарання у виді двох років обмеження волі.

З урахуванням строку тримання під вартою один день за два дні обмеження волі, який обвинувачений вже провів за ґратами, суд ухвалив, звільнити його з під варти та відбування призначеного покарання.

Потерпілі подали до суду, щоб отримати  50 000 гривень майнової та 1 000 000 гривень моральної шкоди, але суд залишив позов без розгляду.

Раніше Інформатор повідомляв, що на Дніпропетровщині чоловік кинув у вікно дружини гранату і жінці відірвало ноги. Писали, що у криворіжця серед інструментів “завалялася” граната.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору