Одним з найпопулярніших консервів із гарбуза є гарбузове варення, яке чудово поєднується з фруктами і спеціями, і його смак трохи нагадує абрикосове варення. Гарбузове варення з апельсином — це чудова домашня заготівля, яку найкраще використовувати для різноманітної випічки.
Ми приготували покроковий рецепт гарбузового варення, – Інформатор.
Інгредієнти:
- Гарбуз – 1 кг
- Апельсин – 1 шт.
- Лимон – 1/2 шт.
- Цукор – 0.5 кг
Спосіб приготування:
Гарбуз почистьте від шкірки й насіння та наріжте його шматочками. Апельсин почистьте і розберіть на скибочки. Пів лимона наріжте шматочками.
Викладіть усі підготовлені інгредієнти в каструлю, додайте цукор, перемішайте і поставте на середній вогонь. Готуйте, весь час помішуючи, 40 хвилин.
Потім перебийте блендером до однорідної маси, дайте трохи охолонути. Далі доведіть масу до кипіння, викладіть у стерилізовану банку та закрийте кришкою.
Раніше ми розповідали, як приготувати яблучні деруни. Писали, як приготувати м’ясо з картоплею в гарбузі та картоплю з реберцями й шматочками гарбуза.
Читайте нас у Facebook, Telegram та Viber
Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook
Євгенія Глубінок