Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Міноборони підтримало законопроєкт про реєстровані партнерства

Одностатеві партнерства в Україні найближчим часом можуть стати в Україні законними. Вони матимуть таку ж юридичну силу, як і шлюб між чоловіком та жінкою. Справа за парламентом, який має підтримати законопроєкт у першому читанні та дати можливість Мін’юсту — внести свої правки в другому.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на народну депутатку Інну Совсун, Міністерство оборони та Міністерство юстиції змінили позицію й підтримало законопроєкт про реєстровані партнерства.

За словами Совсун, якщо ухвалити законопроєкт №9103, Україна виконає свої зобов’язання по статті 8 Конвенції про права людини. І зникнуть підстави подавати позови до Європейського суду з прав людини проти України через дискримінацію.

Раніше у Міноборони виступали проти законопроєкту. У відомстві вважали, що він суперечить Конституції та дискримінує військових, які укладають традиційні шлюби.

Зараз у законопроєкті зазначається, що партнерство зможуть зареєструвати без фактичної присутності військового, якщо солдат чи офіцер, наприклад, виконують бойові обов’язки. Однак така можливість діятиме лише під час воєнного стану.

При цьому проєкт пропонує запровадити реєстроване партнерство як добровільний союз двох повнолітніх людей однієї чи різних статей.

Міністерство юстиції оцінює законопроєкт як перший прогресивний крок до конструктивного діалогу з суспільством. Мета якого — створити правовий механізм захисту прав людини та її основоположних свобод.

Раніше Інформатор писав про те, що українська гей-пара, яка подала заяву про вступ до шлюбу через Дію отримала відмову. Також писали про те, що в Україні стали менше одружуватися та більше розлучатися.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору