Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

“Воскрес з мертвих”: бійця, якого зібралися хоронити, врятували у Дніпрі

І на війні інколи стаються дива. Саме так можна схарактеризувати історію, яка сталася з бійцем з Рівненської області Андрієм Грицайчуком. Його сім’я отримала “похоронку”, а чоловік виявився хоч і важко пораненим, але живим і зараз лікується в однієї з лікарень Дніпра. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на “Суспільне новини“, це сталося у березні 2023 року. Андрій служив у 25-й десантно-штурмовій бригаді. Воював у Донецькій області поблизу селища Червонопопівка. Чоловік разом з побратимами потрапив під авіанальот. З 30 військових вижили тільки двоє. Андрія порахували мертвим.

2 квітня сумну звістку повідомили його родині. І як би це не було боляче, жінка Ольга з близькими почала готуватися до поховання: домовилася у церкві, що потрібно купити, з’ясувала, де будуть копати яму…

Найтяжче було, за словами жінки, розповісти про загибель тата діткам. Їх у сім’ї Грицайчуків троє – наймолодшому Макару — рік, старші дівчата Мілана та Анна — школярки.

“Середня каже: «Мам, а через трошки тато повернеться додому?» А я кажу їй, що «Ні, доню, там буде зірочка така велика горіти, на небі, це буде наш тато». Я кожного дня пила дуже багато заспокійливих таблеток. Він — усе для мене” – згадує Ольга Грицайчук.

Диво сталося на свято Благовіщення Пресвятої Богородиці 7 квітня. Саме тоді дружині зателефонували й повідомили, що помилися і чоловік живий. Жінка не з’ясовувала, як сталась така помилка, адже це питання стало неважливим.

Як виявилося, спочатку Андрій Грицайчук потрапив у госпіталь у Дніпрі, потім його перевезли до Києва.  Коли лікарі стабілізували стан Андрія, доправили у Львів, а далі у госпіталь у Рівне.

Цікаво, що коли почалося повномасштабне вторгнення родина Грицайчуків знаходилася у Литві, але одразу ж вирішили повертатися до України. Як багатодітний батько, Андрій міг залишитися вдома та, отримавши повістку, вирішив вирушити захищати країну.

“У мене немає такого поняття, щоб за дітей ховатися, їх навпаки потрібно захищати, щоб вони цього не бачили”, – каже військовий.

Чоловік був приголомшений, коли дізнався про свою “загибель”, але причини страшної помилки знати не хоче. Лише мріє про перемогу Україні та аби побратими були живі.

Раніше Інформатор писав про те, що у Дніпрі врятували 21-річного спортсмена, який захищав Донеччину та про те, що Дніпровські лікарі дістали кулю з шиї бійця,

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

 

Нагору