Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Директор підприємства з Дніпропетровської області продавав до рф компектуючі для військових баз

У Дніпропетровській області ліквідували схему продажу до росії стратегічно важливих комплектуючих для систем водопостачання критичної та військової інфраструктури. Учасники оборудки приховано переправляли оптові партії трубопровідної арматури (дискових затворів) для регулювання потоку рідин в інженерних мережах. Протягом 2022 року ділки незаконно експортували декілька партій арматурних комплектуючих на більше ніж 2 мільйони гривень. 

Ця продукція була необхідна ворогу для облаштування військових баз та пунктів тимчасової дислокації угруповань на території рф та у тимчасово захоплених регіонах України. Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Інформатор Дніпро.

До організації незаконної діяльності причетний директор спеціалізованого підприємства у Дніпрі та його підлеглий. Після початку повномасштабної війни вони зв’язались з замовниками з рф і спільно розробили механізм нелегального експорту санкційної продукції. Вони залучили декілька підконтрольних компаній на Середньому Сході, які закуповували товар дніпропетровського заводу нібито для власних потреб. Але після одержання українського обладнання одразу переправляли його до рф. Для маскування «схеми» її організатори вносили недостовірні відомості до звітної та фінансово-господарської документації.

Під час обшуків на виробництві та у помешканнях фігурантів виявлено комп’ютери, мобільні телефони, бухгалтерські документи та чорнові записи.

Обом фігурантам повідомили про підозру за частиною 2 статті 28, статті 111-2 Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до 12 років з конфіскацією майна. Крім цього, арештували корпоративні права та банківські рахунки дніпропетровського підприємства-постачальника підсанкційних товарів до рф.

СБУ “накрила” цех колаборанта

Підприємець надсилав оптові партії дискових затворів до рф

Раніше Інформатор повідомляв, що працівниця ракетної галузі з Дніпропетровщини передавала ворогу позиції ЗСУ. Також ми писали, що Гендиректор підприємства “Мотор-Січ” співпрацював з терористами “днр”.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

 

 

Нагору