Кривий Ріг До сайту

Готуємо домашню курячу бастурму по-вірменськи

Бастурма — це традиційне вірменське в’ялене м’ясо з яловичини або баранини. Його спочатку маринують у суміші спецій, а потім сушать протягом кількох тижнів. Історія цієї м’ясної закуски бере свій початок ще з Кілікійського царства, яке існувало з 12 по 14 століття. 

Реклама

Рецепт смачної курячої бастурми, – Інформатор.

Інгредієнти:

Реклама

Спосіб приготування:

Філе зачистьте від плівок і помийте. Покладіть у посуд, полийте коньяком і залиште на 20 хвилин.

Потім коньяк злийте, філе обсушіть паперовим рушником. Посипте філе сіллю, накрийте плівкою і покладіть у холодильник на 1 добу. За цей час філе кілька разів переверніть.

Реклама

Просолене філе помийте під проточною водою, обсушіть паперовим рушником і натріть молотим перцем.

Кожний шматок філе загорніть у марлю і підвісьте у добре провітрюваному місці у тіні. Витримайте філе у підвішеному стані 6 днів.

Потім зніміть, дістаньте з марлі, загорніть у пергамент і зберігайте в холодильнику. Перед подачею тоненько наріжте навскіс.

Реклама

Раніше ми розповідали, як приготувати цвітну капусту зі скоринкою. Писали, як приготувати салат з квасолею та картоплю з реберцями й шматочками гарбуза.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Реклама

Євгенія Глубінок