Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Війна в Ізраїлі: що відбувалося в країні протягом ночі

7 жовтня, весь світ сколихнув напад ХАМАС на Ізраїль та жорстокість палестинців. Уночі, під час зачисток МВС від нападників, Премʼєр-міністр заявив, що Ізраїль «входить у тривалу та складну війну». Зараз відомо про 1590 поранених мешканців Ізраїлю і щонайменше 300 — загинули, 750 громадян вважаються безвісти зниклими.

Про це пише Інформатор.

Нетаньягу заявив про завершення першої фази операції та знищення більшої частини терористів: “В той же час ми почали наступ, і воно буде продовжуватися безупинно і безперервно – доти, доки цілі не будуть досягнуті”;

У боях із терористами ХАМАС загинув полковник армії оборони Ізраїлю Джонатан Стейнберг. Він командував бригадою «Нахаль».

Армія оборони Ізраїлю створила закриту військову зону в районі сектора Газа, та закурила туди доступ. 

Уночі, ізраїльська винищувальна авіація  завдала серію ударів по мечетях у секторі Газа — бойовики ХАМАС використовували релігійні об’єкти у військових цілях.

ЦАХАЛ також заявив про знищення штаб-квартири розвідки ХАМАСу, військової та авіаційної бази і банків, які фінансують терористів.

В свою чергу, ХАМАС не зупиняв шквальний вогонь, а представник ХАМАС Хусам Бадран заявив, що поточний наступ знаходиться на початковій стадії. ХАМАС вдарив ракетою по лікарні в місті Ашкелон, що на півдні Ізраїлю.

Джерело: Бабель.

Олена Шевченко

Нагору