Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Рецепт смачної овочевої закуски: готуємо грибні нагетси

Для приготування нагетсів вам необхідно буде просто нарізати гриби скибочками, обваляти у клярі, а потім в кукурудзяних пластівцях і обсмажити у гарячій олії до золотистого кольору.

До грибних нагетсів краще подавати майонезом або сирний соус, – радить Інформатор.

Інгредієнти:

  • Печериці – 8 шт.
  • Вода – 120 мл
  • Крохмаль кукурудзяний – 40 г
  • Борошно пшеничне – 40 г
  • Кукурудзяні пластівці – 50 г
  • Паприка мелена – 1/2 ч. л.
  • Часник сушений – 1/2 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Олія соняшникова – 200 мл

Спосіб приготування:

Від’єднайте ніжки грибів від капелюшків і помийте. Наріжте ніжки і капелюшки грибів скибочками середнього розміру.

Насипте кукурудзяні пластівці в пакет і подрібніть їх качалкою. Перекладіть крихту у миску.

В іншій мисці змішайте кукурудзяний крохмаль з борошном, часниковим порошком, паприкою, сіллю і перцем. Влийте воду і перемішайте, щоб вийшло кремоподібне тісто.

Занурте шматочки грибів у тісто і обваляйте в крихті з кукурудзяних пластівців. Вона має добре покривати поверхню.

Обсмажте грибні нагетси на олії з двох сторін до золотистого кольору. Почекайте, поки вони трохи охолонуть, і подавайте!

Раніше ми розповідали, як приготувати салат з квасолею. Писали, як приготувати жульєн з кабачків та баклажанів та карі з куркою по рецепту Кейт Мідлтон.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу та України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Євгенія Глубінок

Нагору