Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Викликає діарею та нудоту: у Дніпропетровській області можуть продавати небезпечний соус

У Дніпропетровській області можуть продавати в магазинах або супермаркетах небезпечний соус компанії Lekkerkerker Food. Його завезли з Нідерландів та виявили паличку Bacillus cereus. Вона викликає токсикоінфекцію у людини. 

Про це повідомляє Інформатор Кривий Ріг за посиланням на Інформатор Дніпро.

Продуктові магазини, які реалізують продукцію цієї компанії, мають вилучити товар з продажу протягом двох днів. І письмово проінформувати Держпродспоживслужбу.

Якщо ви випадково побачили соус від цього виробника – прохання повідомляти відповідні органи Держпродспоживслужби за телефоном: (099) 723-16-99.

Паличка Bacillus cereus

Бактерія дуже токсична для людини. Вона викликає діарею, нудоту, кольки. Іноді може викликати нудоту та блювання. Симптоми виникають через декілька годин після отруєння. Обидва випадки проходять самостійно, однак можливі серйозні ускладнення у людей зі слабким імунітетом.

У новонароджених Bacillus cereus може викликати менінгіт, бронхопневмонію, остеомієліт, абсцес мозку, панофтальміт, ендокардит, сепсис.

Раніше ми розповідали, що в Україну завозили сироп для кави, який може викликати рак. Писали, про печиво, що викликає оніміння.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

 

Нагору