Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Магазинам у Facebook та Instagram приготуватися: податкова відстежує роботу інтернет-платформ

Зараз дедалі популярнішим стає продаж товарів через соцмережі. Проте не всі інтернет-магазини ведуть діяльність легально. Податкова служба попередила, що відстежує продажі через Facebook, Instagram та інші інтернет майданчики. Якщо здійснюється продаж без державної реєстрації, вживаються відповідні заходи, в тому числі і податкові перевірки та штрафи. Тож, усіх онлайн бізнесів, які ще не зареєструвалися, просять зробити це, для свого ж захисту.

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на Державну податкову службу України.

Податківці попереджають громадян, що відсутня держреєстрація – адміністративна та, у деяких випадках, кримінальна відповідальність. Це регулюється ст.164 Кодексу України про адміністративні правопорушення та ст.201 КК.

Необхідно враховувати, що податкова постійно отримує інформацію про те, що здійснюється систематична господарська діяльність, але відсутня держреєстрація. Усі випадки досліджуються, їх перевіряють працівники податкових органів. Якщо буде підтверджено отримання доходу без сплати податків, будуть вжиті відповідні заходи.

Мінімальне покарання – штраф 1000-2000 неоподатковуваних мінімумів, що відповідає 17-34 тисячам гривень. При цьому конфіскується виготовлена продукція, знаряддя виробництва, сировина та гроші, отримані внаслідок скоєння правопорушення.

Незаконну діяльність продажу в інтернеті вже виявили у Києві та 7 областях України.

Раніше ми розповідали, що з 1 жовтня українських підприємців каратимуть величезними штрафами. Писали, який податок треба заплатити за потужний генератор.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Євгенія Глубінок

Нагору